De Hollandse Waterlinies door een andere bril

28 maart 2022

De reizende 3D-Waterwerken-expositie ‘De Hollandse Waterlinies door een andere bril’ toont het unieke watermanagementsysteem van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat meer dan 100 jaar lang het geheime verdedigingswapen van Nederland was.

3D Tentoonstelling

In de tentoonstelling zijn de 28 meest bijzondere waterwerken te zien in 3D-fotografie. Zo wordt aandacht geschonken aan het bijzondere verhaal over de verdediging van Nederland. De fotografen hebben twee jaar belangeloos aan het project meegewerkt. De toelichtingen bij de expositie zijn verzorgd door het Kenniscentrum Waterlinies.

Reizende expositie

De reizende expositie is al bijna een jaar onderweg in het landschap van de Hollandse Waterlinies. De tentoonstelling reisde onder meer naar het Eiland van Schalkwijk, Fort bij Spijkerboor, gemaal Cruquius, Fort bij Vechten en Gemeentemuseum Weesp. Momenteel is de expositie te bezichtigen in het Zeilfort Kudelstaart en vanaf 5 april biedt het Visserijmuseum in Woudrichem onderdak aan de bijzondere foto’s. Alle data en locaties zijn hier te vinden.