Expositie ‘Werelds erfgoed: Forten van boven’

16 februari 2016

Forten van Boven

In het kader van de start van het nieuwe Fortenseizoen wordt in het weekend van 15-17 april 2016 de fototentoonstelling ‘Forten van Boven’ geopend.

Van 16 april tot medio augustus is de tentoonstelling ‘Forten van Boven’ te bezoeken op het terrein van het Waterliniemuseum op Fort bij Vechten en op forteiland Pampus.

Waar

Rond het Waterliniemuseum op het Fort bij Vechten staan op het buitenterrein ruim veertig prachtige luchtfoto’s van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tentoongesteld. De tentoonstelling is –kosteloos- te zien van zaterdag 16 april tot medio augustus 2016. Daarna is de tentoonstelling van dinsdag t/m zondag tot en met 31 maart 2017 te zien op Fort Altena. Op forteiland Pampus bij Muiden zijn van dinsdag t/m zondag tot en met 30 oktober luchtfoto’s van de Stelling van Amsterdam te zien.

Grootse monument

Deze ‘parallelle expositie’ is een opmaat naar de gezamenlijke UNESCO werelderfgoed status voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. In 2019 hopen we dat hiermee het grootste monument van Nederland een plek krijgt op deze prestigieuze erfgoedlijst.

Meer informatie

Vanaf 1 maart 2016 vindt u meer informatie op de website Forten van Boven.