Liniecommissie kijkt terug en blikt vooruit

23 april 2019

Liniecommissie bij fort Nieuwersluis

De Liniecommissie vergaderde op 18 april op Fort Nieuwersluis voor het laatst in de huidige samenstelling. Een belangrijkste conclusie over de afgelopen vier jaar en ook aanbeveling voor de nieuwe Liniecommissie is dat er liefde en passie voor de Waterlinie moet zijn.

Veel bereikt

Met trots kan de Liniecommissie terug kijken op de afgelopen 4 jaar. Hoogtepunt was het indienen van het nominatiedossier in Parijs in januari van dit jaar. Ook het gesprek met minister van Engelshoven in het najaar van 2018 was een belangrijk moment. De beslissingen over de harmonisatie van het ruimtelijk beleid, de attentiezone als antwoord op de adviezen van ICOMOS en de organisatievorm van het siteholderschap waren drie mooie mijlpalen.

Aanbevelingen

De huidige Liniecommissie heeft een paar aanbevelingen voor de opvolgers. Ten eerste geven ze hun opvolgers het advies om snel verliefd te worden op de Waterlinie en er met elkaar aan te blijven werken om met de Stelling van Amsterdam één Werelderfgoed te worden. De uitwerking van de harmonisatie van het beleid heeft de komende tijd een hoge prioriteit. Daarbij gaat het er vooral om te komen tot eenduidigheid in het beleid van de vier linieprovincies.

Bedankt

Aan het einde van de  vergadering bedankte Josan Meijers, als voorzitter van de Liniecommissie, iedereen die zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor de Waterlinie. Vanuit het Linieteam willen we de Liniecommissie bedanken voor de inzet van de afgelopen vier jaar met veel liefde en passie – ze hebben het geweldig gedaan!