Liniecommissie brengt werkbezoek aan Waddenzee

1 september 2016

Werkbezoek Waddenzee

De Liniecommissie Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) heeft donderdag 25 augustus een werkbezoek gebracht aan UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Tijdens een vaartocht is van gedachten gewisseld over de betekenis van de Werelderfgoedstatus. Met als doel oriëntatie op het toekomstig siteholderschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en Stelling van Amsterdam.

In 2019 wordt de Nieuwe Hollandse Waterlinie als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam voorgedragen voor de status van UNESCO Werelderfgoed. Wat betekent het hebben van die status? Tijdens de vaartocht op de zeesleper Holland kregen de gedeputeerden van de waterlinieprovincies Noord-Holland, Gelderland, Utrecht en Noord-Brabant samen met een aantal bestuurlijke- en ambtelijke vertegenwoordigers informatie hierover.

Sprekers

Sprekers op deze dag waren onder andere Boris van der Ham, voorzitter van de Stichting Werelderfgoed Nederland. Hij gaat met de stichting campagne voeren voor de 10 Nederlandse werelderfgoederen. En Hendrik Oosterveld, voormalig directeur ministerie van LNV. Hij sprak over het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee en het belang van draagvlak.

Bestuurlijke betrokkenheid

De aanwezigen kijken terug op een mooie dag met inspirerende workshops en boeiende gesprekken. En er is tevredenheid over de grote bestuurlijke betrokkenheid bij de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Lees meer in het verslag Werkbezoek Waddenzee.