Eerste editie Mooi Linieland een succes

28 juni 2017

Kinderen in het gras bij kasteel Loevestein

Op 17 en 18 juni 2017 stond het waterlinielandschap centraal tijdens het evenement Mooi Linieland. In de schijnwerpers dit keer het landschap en de natuur rondom de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam.

Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Landschap Noord-Holland en Stichting Liniebreed Ondernemen hebben de handen ineen geslagen en organiseerden dit jaar voor het eerst Mooi Linieland. Ruim 20 forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam haakten aan. Zij organiseerden ruim 30 uiteenlopende activiteiten.

Feestelijke openingen

In dit weekend is het opgeknapte Mansvelder gemaal bij Poederoijen geopend. Het gemaal wordt nu gebruikt als opslagruimte. Het is de bedoeling dat het gebouw op termijn een toeristische functie krijgt. Ook is op zaterdag 17 juni de bunkerpad-app live gegaan. Kinderen kunnen met deze gratis digitale wandelroute app het Bunkerpad tussen Fort bij Vechten en Fort bij Rijnauwen verkennen.

Het linielandschap is goed in het zonnetje gezet. Mooi Linieland is voor herhaling vatbaar. Er hebben zich voor volgend jaar al weer veel nieuwe enthousiaste deelnemers gemeld. Op naar 2018.