Nieuwe Coördinator Bescherming: Wietse Burger

21 december 2021

Mijn naam is Wietse Burger en begin 2022 start ik als tijdelijk Coördinator bescherming Hollandse Waterlinies. In december heb ik al kennisgemaakt met enkele van mijn nieuwe collega’s en langs deze weg wil ik mij graag aan iedereen voorstellen.

Op dit moment werk ik als plancoördinator/jurist omgevingsrecht bij de provincie Noord-Brabant en ben woonachtig in de vestingstad Grave. Al geruime tijd hebben geschiedenis en erfgoed, waaronder specifiek het militaire erfgoed, mijn aandacht. In mijn periode als raadslid in Deventer heb ik mij actief ingezet om de IJssellinie meer op de kaart te zetten. In mijn vrije tijd lees ik veel over geschiedenis en bezoek ik regelmatig, zowel in Nederland als in het buitenland, vestingsteden, forten en linies. Het liefst bezoek ik deze in combinatie met mijn oldtimer. Veel forten van zowel de Stelling van Amsterdam als de Nieuwe Hollandse Waterlinie heb ik inmiddels bezocht.

In mijn nieuwe functie kan ik mijn kennis en ervaring binnen de ruimtelijke ordening combineren met mijn passie voor het militair erfgoed. Ik kijk er dan ook naar uit om me de komende periode in te zetten voor dit unieke werelderfgoed en hoop vele van jullie zo snel mogelijk fysiek (op locatie) te ontmoeten.