Nieuwe programmamanager: Mieke Verhees

21 december 2021

Mijn naam is Mieke Verhees en ik ben 6 september begonnen als Programmamanager Hollandse Waterlinies. Mooie timing, want de zwaarbevochten werelderfgoed status was toen al binnen! Ook had ik het geluk de direct betrokkenen fysiek te kunnen ontmoeten op een bijeenkomst op 9 september.

Ik kom uit Brabant, woon met man en 3 studerende kinderen in Eindhoven en werkte voorheen als programmamanager voor BrabantStad. Dat is de bestuurlijke samenwerking tussen de provincie en de 5 grootste steden. Inhoudelijk zijn er raakvlakken met mijn functie bij de Waterlinies. Maar waar ik bij BrabantStad op een gegeven moment de inhoudelijke component miste, heb ik hier een prachtige opdracht gevonden. Ik kom oorspronkelijk uit de culturele sector, als afgestudeerd theaterwetenschapper, dus mijn voorliefde voor cultuur, erfgoed en het vertellen van het verhaal kan ik in deze functie goed vertalen. Ik trof een club hele betrokken mensen met wie ik samen ga werken aan een nieuwe organisatie, ter behoud, beheer en uitdragen van dit prachtige gebied.