Ode aan de Hollandse Waterlinies in volle gang

13 september 2021

Het themajaar Ode aan de Hollandse Waterlinies, onderdeel van het themajaar Ode aan het Landschap van het NBTC, is in volle gang. Het is tijdens de diverse activiteiten mogelijk om met alle zintuigen kennis te maken met de geheimen, bijzondere verhalen en objecten uit het unieke werelderfgoed de Hollandse Waterlinies.

Zo kunnen de smaken uit het landschap geproefd worden tijdens verschillende edities van het pop-up restaurant SterkWater, zijn de waterlinies door een 3D-bril te bekijken in de expositie ‘De Hollandse Waterlinies door een andere bril‘ en is het verhaal over het belang van het water in het verleden, heden en de toekomst van Nederland te beluisteren in de 8D-podcastserie Geheim Water.

Sportievelingen konden hun hart ophalen tijdens de Hollandse Waterlinies Fietstour en de Waterlinie Wandeltocht aan de Zuiderzee. Kunstliefhebbers konden deze zomer wandelend en fietsend kunst in het landschap ervaren met de Waterlinie Kunstroutes. Ook konden jong en oud samen met de boswachters van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer op pad in het linielandschap tijdens diverse fortensafari’s.

De activiteiten in het themajaar duren nog tot mei 2022 en er ligt nog genoeg moois in het verschiet: twee edities van de Waterlinie Wandeltocht, nieuwe fortensafari’s en het evenement We Sluiten de Linies. Houd de website in de gaten om op de hoogte te blijven van alle activiteiten!

Foto: Abe Jonker.