Ontdek het waterlinielandschap met de nieuwe routeapp

10 juli 2017

Mensen op de fiets bij informatiebord

Een nieuwe routeapp biedt fietsers een ontdekkingstocht door het waterlinielandschap. De app wijst fietsers de weg van fort naar waterwerk naar vestingstad, dwars door het natuurrijke linielandschap. En dwars door onze geschiedenis. Waar het militaire erfgoed zichtbaar is in het landschap worden stukjes van het unieke verhaal van de waterlinie aangeboden.

De app bevat vier routes langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Grebbelinie: twee in Utrecht en twee in Gelderland. Deze routes zijn beschikbaar via de Fietsersbond app en een presentatiezuil in het Waterliniemuseum in fort Vechten. Gebruikers kunnen met de app ook een eigen route uitstippelen.

Forten

Met behulp van de app kunnen fietsers ook ontdekken wat de forten te bieden hebben; waaronder het cultuurfort bij Maarsseveen, Fort Nieuwersluis met haar theetuin waar nu de foto expositie ‘Forten van boven’ wordt gehouden en niet te vergeten de forten-bierbrouwer Duitse en Lauret. Kijk voor meer informatie over activiteiten op de forten op www.forten.nl.

Lees meer over de nieuwe routeapp.