Opening tentoonstelling Forten van Boven

11 april 2016

Luchtfoto Fort Vuren

Op 17 april wordt de fototentoonstelling ‘Forten van Boven’ geopend op Fort bij Vechten in Bunnik. Op het nieuw ingerichte buitenterrein van het Waterliniemuseum worden op grote doeken luchtfoto’s van de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tentoongesteld.

Tegelijk zijn op Forteiland Pampus bij Muiden in de droge gracht immense luchtfoto’s van de forten van de Stelling van Amsterdam te bewonderen. De Stelling van Amsterdam ontving twintig jaar geleden het predicaat UNESCO Werelderfgoed. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is ook genomineerd om de UNESCO Werelderfgoed status verkrijgen (2019), als uitbreiding op de Stelling van Amsterdam.

Waarom luchtfoto’s

De beleving van onze omgeving vanaf de grond verschilt volkomen met een blik vanuit de lucht. Het verrassende perspectief op Nederland van bovenaf toont een uniek door de mens ingericht landschap met veel water. De verdedigingswerken in dat oeroude polderlandschap, worden vanaf hoogte pas goed zichtbaar en inzichtelijk. Vanuit een vliegtuig zie je hun bijzondere vormen en hun strategische ligging.

Data tentoonstelling

De tentoonstelling op Fort bij Vechten is geopend van dinsdag t/m zondag van 17 april t/m 21 augustus. Daarna is de tentoonstelling van dinsdag t/m zondag tot en met 31 maart 2017 te zien op Fort Altena. Toegang tot ‘Forten van Boven’ is gratis (inclusief de kinderspeurtocht). Forteiland Pampus is geopend van dinsdag t/m zondag t/m 30 oktober. De tentoonstelling is gratis, toegang tot het fort en de veerdienst niet.

Meer informatie

Lees meer informatie over de tentoonstelling of neem contact op met Titia de Zeeuw (Stichting Liniebreed Ondernemen): titia@liniebreed.nl of 06-20565504. U kunt ook de website Forten bekijken.