Pop-up restaurant SterkWater op Fort Abcoude

28 maart 2022

Het reizende pop-up restaurant SterkWater start aan een nieuw culinair seizoen. Vanaf 14 april is het mogelijk om te genieten van een heerlijk vijfgangendiner op Fort bij Abcoude. 

Fort bij Abcoude

Fort bij Abcoude is het oudste fort van de Stelling van Amsterdam. Dineren in een fort is op zichzelf al bijzonder te noemen. Wat het fort bij Abcoude extra speciaal maakt, is dat het het laatste fort is dat deels werd opgetrokken uit baksteen. Door vooruitschreidend inzicht werd duidelijk dat baksteen niet bestand was tegen de steeds zwaardere artillerie en het materiaal werd vervangen door beton. Niet alleen het fort zelf is bijzonder, ook de flora en fauna rond het monument is prachtig. Zo vind je er regelmatig vleermuizen, ijsvogels en andere bijzonderheden.

Dineren in het oude kruitmagazijn

Het diner vindt plaats in het oude kruitmagazijn van het fort, naast de slaapvertrekken van de soldaten. Naast een vijfgangendiner geniet je ook van een volledig drankarrangement, bestaande uit bier, wijn of mocktails. De avond wordt begeleid door sfeervolle live muziek.

Bekijk hier het aanbod en reserveer jouw SterkWater beleving >