Uitdragen

Kinderen met VR brillen in WaterliniemuseumDe historische waarde en de betekenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie wordt gepresenteerd aan een groot publiek doormiddel van bezoekerscentra, publicaties, evenementen, exposities en educatieve programma’s. Doel is om steeds meer mensen in binnen- en buitenland bekend te maken met het verhaal van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit doet het Linieteam door voor de publiekscommunicatie en marketing samen te werken met een aantal partijen.

Het Kenniscentrum Waterlinies ontsluit zowel digitaal als analoog historische en actuele kennis over de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Voor UNESCO is het heel belangrijk dat het verhaal van het erfgoed door wordt gegeven aan de volgende generaties. Hiervoor is een lespakket  ontwikkeld en worden op verschillende forten speciale rondleidingen aan schoolklassen gegeven.

Hoe vaker het verhaal van de Nieuwe Hollands Waterlinie verteld wordt hoe meer mensen het verhaal leren kennen en herkennen. Om dit op een herkenbare en uniforme manier te doen is er een huisstijl ontwikkeld.