Huisstijl

Op deze huisstijlpagina zijn de basis onderdelen van de huisstijl van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te vinden. Door met z’n allen gebruik te maken van deze huisstijl werken we samen aan de promotie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

In samenwerking met de Stelling van Amsterdam en Stichting Liniebreed Ondernemen is er ook een Toolkit ontwikkeld voor het vertellen van het gezamenlijke verhaal van Stelling en Linie. Op deze Toolkit is onder andere beeldmateriaal te vinden, basis teksten om het koepelverhaal uit te dragen en feiten en cijfers.

Huisstijlhandboek

In het huisstijlhandboek van de Nieuwe Hollandse Waterlinie geven we richtlijnen die houvast bieden bij het consistent doorvoeren van de huisstijl van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het huisstijlhandboek is voor iedereen die het verhaal van de Nieuwe Hollandse Waterlinie wil uitdragen en vertellen en zo wil bijdragen aan het laden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Download in de Bibliotheek Documenten Huisstijl het huisstijlhandboek en logo’s. Hier vind u ook informatie over de huisstijl, voorwaarden en producenten met betrekking tot Liniemeubilair.

Positionering

De Nieuwe Hollandse Waterlinie vertelt het unieke verhaal van verdediging doormiddel van water. Een verhaal dat goed bewaard is gebleven en dat ook nu nog op vele plekken te ontdekken en te beleven is. Het ingenieuze systeem van waterwerken en forten is in het landschap bijna onzichtbaar. Daarom wordt het ook wel het grootste geheim van Nederland genoemd: De Nieuwe Hollandse Waterlinie: ze is er wel, maar je ziet haar niet!

Voor het publiek wordt de propositie “Ontdek het grootste geheim van Nederland” gebruikt met als pay-offs “Water als bondgenoot” of “Het grootste rijksmonument van Nederland”.

Basisverhaal

Middenin het landschap duiken ze plots voor je op: de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze robuuste bouwwerken vormen een lint van Muiden tot aan de Biesbosch, verbonden door wandel-, fiets- en vaarroutes. Natuur, cultuur en geschiedenis, voor iedereen nabij.

Grootste geheim van Nederland

Het ingenieuze systeem van dijken, sluizen, kanalen, forten en bunkers is in het landschap bijna onzichtbaar. Daarom wordt het ook wel het grootste geheim van Nederland genoemd. Met elkaar vertellen ze je een oer-Hollands verhaal over verdediging met water als bondgenoot. Een verhaal dat goed bewaard is gebleven en dat je steeds weer op een eigen manier kunt ontdekken en beleven.

Water als bondgenoot

Nederland is beroemd om haar eeuwenlange strijd tegen het water. Dat water ook een bondgenoot was is minder bekend. In tijden van oorlog liet men land onder water lopen om de vijand uit het oosten tegen te houden. Met een laagje water van ongeveer vijftig centimeter sloegen ze twee vliegen in een klap: Het land was onbegaanbaar voor soldaten, paarden en voertuigen en voor boten te ondiep om doorheen te varen.

Feiten en cijfers

  • 85 kilometer lang
  • 45 forten met verboden kringen, 2 kastelen en 6 vestingen
  • Groen lint langs de Randstad van 3 en 5 km breed
  • Ruim 700 betonnen werken; bunkers, kazematten en groepsschuilplaatsen
  • 7 inundatiekommen
  • Grootste infrastructurele project
  • Ingenieus watermanagementsysteem met ruim 100 militaire sluizen, dijken en kanalen
  • Grootste rijksmonument van Nederland
  • UNESCO nominatie als uitbreiding op de Stelling van Amsterdam