SterkWater is terug in de Nieuwe Hollandse Waterlinie

6 juli 2022

Het culinaire seizoen van pop-up restaurant SterkWater is in volle gang. Deze zomer kunnen bezoekers genieten van een culinaire belevenis op Slot Zuylen, Fort Giessen en Fort Rijnauwen. 

Dineer in een kasteeltuin, verborgen parel of het grootste waterliniefort

Tijdens SterkWater op Slot Zuylen maken bezoekers kennis met het verhaal van het Rampjaar 1672, toen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden van alle kanten belaagd werd door Fransen, Engelsen en Duitsers. Vlak voorbij Slot Zuylen, wist de prins van Oranje de vijand ter nauwer nood te stoppen met behulp van inundatie. Het imposante Fort Rijnauwen is het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Waar vroeger de stad Utrecht verdedigd werd, wordt nu het diner geserveerd. Fort Giessen in Noord-Brabant ligt letterlijk begraven onder de natuur. Ook heeft het fort één van de grootste intacte artillerieloodsen van Nederland. Hier zijn niet alleen unieke gerechten te ontdekken, maar ook onvertelde verhalen.

Speciale gezinsmiddag

Naast een avondeditie kan op Fort Giessen ook genoten worden van een speciale gezinsmiddag tussen 9 en 30 juli. Met een picknickmand vol lekkers kan de omgeving van het fort verkend worden. De jongste bezoekers van SterkWater kunnen tijdens deze editie eigen kruidenboter maken en op pad met een metaaldetector.

SterkWater

Iedere editie van pop-uprestaurant SterkWater is uniek in zijn soort, maar een aantal vaste aspecten zorgen voor een prachtige beleving: een met liefde bereid vijfgangendiner dat is afgestemd op de locatie, een volledig inbegrepen drankarrangement en muzikanten die de avond begeleiden met sfeervolle muziek.

Lees meer over SterkWater >