Steunbetuiging Nieuwe Hollandse Waterlinie

6 december 2016

Waalse Wetering in Tull in 't Waal

Verschillende organisaties willen graag hun steun betuigen aan de UNESCO nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW). Dat is een mooie ontwikkeling. U kunt ook meedoen.

Bij de bestuurders van de partner gemeenten en grote eigenaren was al het idee ontstaan van het komen tot een steunbetuiging. Maar ook verschillende andere partijen hebben de Linieorganisatie de afgelopen tijd benaderd omdat ze graag hun steun willen betuigen aan de UNESCO nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie als uitbreiding op het bestaande werelderfgoed de Stelling van Amsterdam. Een mooie ontwikkeling dus. Draagvlak van alle betrokken partijen is belangrijk voor de instandhouding van het werelderfgoed en een pré voor UNESCO.

Waarom steun betuigen?

Door het ondertekenen van een steunbetuiging zegt de ondertekenaar toe zijn rol te pakken bij het beschermen, ontwikkelen en uitdragen van het toekomstig werelderfgoed. Hiermee wordt bedoeld het zichtbaar, beleefbaar en toegankelijk maken van de NHW. Maar ook aantasting te voorkomen en de linie te beschermen en het uitdragen van de unieke waarden van de linie, zodat deze bekend zijn en gewaardeerd worden door een breed publiek.

Ook steun betuigen?

Op de website Nieuwe Hollandse Waterlinie kun je een concept steunbetuiging downloaden. En er staat meer informatie over het indienen van de steunbetuiging.

Meer weten over de nominatie?

Lees meer over de nominatie en het nominatieproces of bekijk deze video.