Extra impuls toeristische marketing Nieuwe Hollandse Waterlinie

21 april 2017

Terras Fort aan de Klop

Samen met Stichting Liniebreed Ondernemen gaat Utrecht Marketing een extra impuls geven aan de toeristische marketing voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie in het lopende jaar 2017 en 2018. De inspanningen van Utrecht Marketing richten zich vooral op het stimuleren van  binnenlandse en buitenlandse persactiviteiten én het interesseren van de touroperatormarkt voor groepen. De marketingacties vormen een opmaat voor het jaar 2019 waarin de Nieuwe Hollandse Waterlinie UNESCO werelderfgoed-status hoopt te verwerven.

De opdracht is een aanvulling op de reeds ingezette communicatieactiviteiten die liniebreed worden uitgevoerd door Stichting Liniebreed Ondernemen. De extra marketinginzet is een wens van de bestuurders uit de gebieden Pact van Loevestein en Pact van Ruigenhoek i.o.

Ronald Besemer van Utrecht Marketing: “Forten en vestingsteden vormen een kansrijk thema om toeristisch verder te ontwikkelen. De vraagprognoses zijn goed: we verwachten de komende jaren meer buitenlandse bezoekers en verdere groei van dagtochten van inwoners uit de regio. Voor buitenlandse gasten zien we Duitse en Belgische gasten als belangrijke herkomstlanden voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie. We kijk ernaar uit de kansen van het groeiend bezoek met partners te verzilveren.”