Veel media aandacht voor steunbetuiging UNESCO

21 april 2017

Screenshot Jaap Ruiter in NOS journaal

De steunbetuiging voor de UNESCO-nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) op 20 april heeft veel media aandacht gekregen. Op radio, tv en internet was te zien en te horen hoe belangrijk de werelderfgoedstatus voor het grootste rijksmonument van Nederland is.

In het NOS journaal (20 min.) kwamen programmamanager NHW Jaap Ruiter en directeur SLO Juke Niekerk aan het woord. Zij gaven tekst en uitleg over onder andere de outstanding universal value van de Waterlinie, het behoud van het erfgoed en toerisme. Ook op de website van de NOS is het verhaal van de Waterlinie en de nominatie mooi in beeld gebracht.

Op Radio M Utrecht (9 min.)  vertelt Erica Spil, wethouder van gemeente Bunnik, waarom deze gemeente de UNESCO-nominatie van dit “fantastische monument” steunt. Op de website van RTV Utrecht staat een verslag van de bijeenkomst in fort Voordorp waar alle betrokkenen samen een puzzel legden van alle forten langs de Waterlinie om te laten zien dat zij het initiatief ondersteunen. Ook de Telegraaf plaatste een artikel over de mogelijke werelderfgoedstatus.

Volg Waterlinie op Twitter

Er werd ook druk getwitterd over de steunbetuiging. Bekijk de tweets met #mijlpaalunesco en #nhw. Je kunt ons ook volgen en meedoen: @Waterlinie_NHW.