Yttje Feddes nieuwe voorzitter van Kwaliteitsteam

19 februari 2019

Kwaliteitsteam NHW

Landschapsarchitect Yttje Feddes is de nieuwe voorzitter van het Kwaliteitsteam van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW). Ze heeft de rol van voorzitter overgenomen van Eric Luiten. Eric Luiten is langdurig betrokken geweest bij het Nationaal Project Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hij stond als opsteller van Panorama Krayenhoff in 2004 aan de wieg van het project en heeft naderhand de rol van voorzitter van het Kwaliteitsteam lang vervuld.

Rol opnieuw oppakken

Yttje Feddes is geen onbekende in de wereld van de NHW. In de periode dat Yttje de rol vervulde van Rijksadviseur voor het Landschap, heeft ze deze gecombineerd met het voorzitterschap van het toenmalige Kwaliteitsteam. Yttje is inmiddels teruggetreden uit het bureau Feddes/Olthof landschapsarchitecten dat ze samen met Berdie Olthof oprichtte. Hierdoor ontstaat voor haar tijd om de rol van voorzitter opnieuw op te pakken. Als de NHW door UNESCO wordt toegevoegd aan het bestaande werelderfgoed de Stelling van Amsterdam, is het de bedoeling dat het Kwaliteitsteam gaat adviseren over het totale werelderfgoed Hollandse Waterlinies.

Afscheid Eric Luiten

De Liniecommissie heet Yttje van harte welkom. De Liniecommissie zal op 18 april aanstaande afscheid nemen van Eric Luiten en tegelijkertijd (hernieuwd) kennis maken met Yttje Feddes.