Duik de geschiedenis in

Nieuw: het boek 'Pampus Pioniers'

| Eva Bleeker

In het net uitgekomen boek 'Pampus Pioniers' wordt de lezer meegenomen in het buitengewone avontuur van het vervallen Forteiland Pampus, dat door particuliere doorzetters nieuw leven werd ingeblazen. Schrijver Sjoert Brevé vertelt in zijn boek van zeer dichtbij over de persoonlijke worstelingen, soms tegenstrijdige belangen die daarbij meespeelden en de opmerkelijke mee- en tegenvallers in het traject. De unieke foto's uit diverse archieven die soms niet eerder openbaar zijn gemaakt, vullen de verhalen in het boek naadloos aan.

Stoffige dozen vol foto's en knipsels

Sjoert Brevé ploeterde jarenlang door tientallen mappen, stoffige dozen en oude krantenknipsels om zijn boek te schrijven. Ook sprak hij meerdere keren met de vier pioniers die nog in leven zijn en met andere betrokkenen. Daardoor groeide de gedachte om een boek te schrijven steeds verder. 'Opper-pionier' Jan Geesink overhandigde Brevé zijn persoonlijke Pampus-archief onder de belofte dat er dan wel een echt boek zou komen, en er was geen weg meer terug. Dankzij het doorzettingsvermogen van Brevé ligt het boek er nu. 

Vier oudere mannen staan in een versierd café bij een replica van een schilderij.

Nu te koop

Pampus Pioniers is vanaf nu te koop bij Pampus in de museumwinkel op het forteiland, in het kantoorpand aan de Herengracht 67 in muiden of online via Pampus.nl/pioniersboek. Een exemplaar kost €19,95 exclusief verzendkosten. 

Bestel hier het boek
Een man zit achter een tafel met een stapel boeken en zet zijn handtekening in de boeken.