Duik de geschiedenis in

Personele wisselingen in het sitebureau

| Kirke Mulders

Nieuw hoofd sitebureau, Bas Nijenhuis- Vesseur stelt zich voor

Als inwoner van Apeldoorn heb ik me negen jaar met veel plezier en voldoening ingezet voor mijn ‘achtertuin’ de Veluwe. Toch was er geen houden aan: toen ik hoorde dat de provincies een hoofd zochten voor het Sitebureau van het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, barstte mijn oude ‘verliefdheid’ voor dit gebied met volle vlagen los. Het linievirus was al die jaren na mijn vertrek bij het Pact van Loevestein nog volop aanwezig.

Wat is er mooier dan dat je mag meewerken aan het behoud van iets wat uniek en onvervangbaar in de wereld is? Een gebied dat barst van de typisch Nederlandse kunde om water naar ons hand te zetten. Bouwwerken waar je je even buiten tijd en plaats voelt. Erfgoed, natuur en landschap waar zovele mensen van genieten als recreant, vrijwilliger of ondernemer. Ik voel me bevoorrecht en trots dat ik hier aan mag meewerken. Ik ga u graag ontmoeten!

Marjolein Wielaert neemt afscheid

Zes jaar is Marjolein Wielaert van grote waarde geweest voor de samenwerking aan het Werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Toen ze begon, was de voorbereiding voor de UNESCO nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in volle gang. Daarbij hoorde ook het oprichten van het Gemeenschappelijk Orgaan van de vier provincies inclusief de ontwikkeling van Gemeenschappelijke Regeling, de provincie Utrecht klaarstomen als faciliterende organisatie en de vorming van het sitebureau. Ze heeft meegewerkt aan deze grote mijlpalen, goed gemutst, met flair en veel aandacht voor elkaar. Ze gaat helaas het sitebureau verlaten want ze heeft een mooie nieuwe uitdaging gevonden bij de samenwerking aan de Utrechtse Heuvelrug. Marjolein: ontzettend bedankt voor jouw bijdrage aan het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies!